Valpar

 

 

För mer info ring Annica 076-0067648 

mejl: coxicas@gmail.com

 

Valparna levereras:

* SKK-registrerade

* Vaccinerade

* Veterinärbesiktade

* Chippade

* Avmaskade x 3

* Doldafelförsäkrade 3 år i Sveland. Valparna har redan en egen försäkring som kan överlåtas på den nya ägaren.

 

När valparna är så stora att de flyttar ut från valplådan får de vara med i familjen. De blir vana vid liv och rörelse, barn, katter och andra hundar. Helt enkelt allt som hör vardagen till.

När ni kontaktar oss vill vi veta lite om ert liv som t.ex. jobb, fritid, hundvana, om ni har tänkt att använda hunden till t.ex lydnad, agility, viltspår, utställning eller enbart sällskap. Vad ni är intresserade av för kön och varför. Detta är för att vi ska kunna hitta rätt valp som passar er. De flesta valpar säljs enbart som sällskapshundar. 

Vi vill gärna ha en god kontakt med våra valpköpare och kunna få möjligheten att följa valpen genom livet.

För oss är hälsa och mentalitet väldigt viktigt och vi vill att våra valpköpare röntgar höfterna på sin hund mellan 1-1.5 års ålder. Detta är för att ni ska veta er hunds hälsostatus samt att vi ska kunna utvärdera vår avel. Fr.o.m. januari 2018 införs HD-index på cocker och då är det ännu viktigare att vi som uppfödare får hjälp av våra valpköpare att röntga höfterna på sina valpar för att vi ska kunna få ett så säkert index som möjligt.

Innan valparna flyttar är de vana att få sina klor klippta och har även blivit badade, fönade och trimmade.

Cockern är en aktiv ras som är en allorund hund. De lämpar sig för lydnad, rallylydnad, nosework, viltspår mm

Man ska vara medveten om att Cockern är en ras som kräver mycket pälsvård. Har man inte kunskapen själv eller inte har möjlighet att komma till mej så hjälper jag till att hitta någon som kan trimma.

Vi säljer ALDRIG på avbetalning!!

På facebook finns det en sida som heter Cocker spanielns pälsvård. Där finns mycket bra läsning och man kan få tips och råd samt även rådfråga. Där finns även en trimlista till människor som trimmar cocker MEN det är varierad kunskap bland de som trimmar.