Valpar

 

Vi blir överösta med mejl, sms och telefonsamtal angående valpförfrågningar. Vi hinner inte med att svara på alla då även vi har familjer och privatliv.

Ni som redan har pratat med oss och fortsatt har intresse, ta ny kontakt igen då tyvärr vi inte kan hålla reda på alla som vi har pratat med. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för detta.

MVH Annica och Sandra

 

Vi väntar valpar efter:

 

Coxica's Touched By An Angel x Coxica's King Of The Night

Beräknad runt 5/6

Förväntade färger: svart, svart med tan, blueroan och blueroan med tan

 

 

 

 

Vi planerar att para:

Coxica's Touched By Heaven x Coxica´s King Of The Night

Coxica's Hot Lips x Info om hane kommer senare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För mer info ring Annica 076-0067648 eller Sandra 073-4353599

mejl: coxicas@gmail.com

 

Våra valpar levereras:

* SKK-registrerade

* Vaccinerade

* Veterinärbesiktade

* Chippade

* Avmaskade x 3

* Doldafelförsäkrade 3 år i Sveland. Äldre valpar har redan en egen försäkring som kan överlåtas på den nya ägaren.

 

Valparna är uppväxta första tiden i vårt sovrum och när de är 3-4 veckor flyttar de in i vårt vardagsrum/kök. De får redan från början vara med i familjen. De blir vana vid liv och rörelse, barn, katter och andra hundar. Helt enkelt allt som hör vardagen till.

När ni kontaktar oss vill vi veta lite om ert liv som t.ex. jobb, fritid, hundvana, om ni har tänkt att använda hunden till t.ex lydnad, agility, viltspår, utställning eller enbart sällskap. Vad ni är intresserade av för kön och varför. Detta är för att vi ska kunna hitta rätt valp som passar er. De flesta valpar säljs enbart som sällskapshundar. 

Vi vill gärna ha en god kontakt med våra valpköpare och kunna få möjligheten att följa valpen genom livet.

För oss är hälsa och mentalitet väldigt viktigt och vi vill att våra valpköpare röntgar höfterna på sin hund mellan 1-1.5 års ålder. Detta är för att ni ska veta er hunds hälsostatus samt att vi ska kunna utvärdera vår avel. Fr.o.m. januari 2018 införs HD-index på cocker och då är det ännu viktigare att vi som uppfödare får hjälp av våra valpköpare att röntga höfterna på sina valpar för att vi ska kunna få ett så säkert index som möjligt.

Innan valparna flyttar är de vana att få sina klor klippta och har även blivit badade, fönade och trimmade.

Cockern är en aktiv ras som är en allorund hund. De lämpar sig för lydnad, rallylydnad, nosework, viltspår mm

Man ska vara medveten om att Cockern är en ras som kräver mycket pälsvård. Har man inte kunskapen själv eller inte har möjlighet att komma till någon av oss så hjälper vi till att hitta någon som kan trimma.

En valp från oss kan tingas mot en handpenning som ej återges om köparen ångrar sig. Om ett fel på valpen upptäcks på besiktningen återges givetvis pengarna om köparen väljer att inte köpa valpen.

Vi säljer ALDRIG på avbetalning!!

Har ni möjlighet att komma till någon av oss så trimmar vi gratis första gången annars hjälper vi till att hitta någon som vet hur man trimmar cocker i er närhet. Var ute i god tid när ni vill boka in en trimtid.

På facebook finns det en sida som heter Cocker spanielns pälsvård. Där finns mycket bra läsning och man kan få tips och råd samt även rådfråga. Där finns även en trimlista till människor som trimmar cocker MEN det är varierad kunskap bland de som trimmar.